Mika J. Lehtimäki, Partner

 Mika.Lehtimaki (at) theTrust.fi

 +358 40 534 2273

 

Mika on yksi Suomen johtavista neuvonantajista yrityskauppa- ja rahoitusjärjestelyissä.

Hänellä on laaja kokemus kotimaisista ja rajat ylittävistä yrityskauppa-, pankki- ja rahoitusjärjestelyistä Pohjois-Euroopassa ja Venäjällä. Mika on valmistunut Helsingin yliopistosta, ja hänellä on lisäksi kaksi jatko-opintotutkintoa Oxfordin yliopistosta.

Mika on keskittynyt urallaan ennen kaikkea ulkomaisiin asiakkaisiin avustaen heitä monimutkaisissa rahoitus- ja yrityskauppajärjestelyissä Suomessa. Merkittävimmät järjestelyt ovat olleet mittavia public-to-private hankintoja, strategisia yrityskauppoja ja "bet-the-company"-järjestelyjä. Lisäksi hän avustaa institutionaalisia sijoittajia sekä ulkomaisia rahastoja strategisissa sijoituksissa sekä yhtiöoikeudessa. Hän on viettänyt suuren osan ajastaan Oxfordissa tutkimustyössä sekä muun muassa yhtenä Oxfordin yliopiston rahoitusoikeuden keskusteluryhmän puheenjohtajista.

Tämä ja pitkäaikainen käytännön kokemus antavat hänelle laajan näkemyksen ulkomaalaisten asiakkaiden tarpeista, markkinakäytännöistä ja kansainvälisistä liikejuridiikan ratkaisuista. Viime vuosina Mika on myös luennoinut ja kirjoittanut erityisesti vapaaehtoisista yrityssaneerausmenettelyistä ja rahoitusoikeudesta. Hän luennoi säännöllisesti rahoitusoikeudesta, velkojien välisistä asioista sekä yritysjärjestelyistä ja hän on kirjoittanut laajasti Suomen ja Englannin rahoitusoikeudesta.

Mika on Suomen Asianajajaliiton sekä Kansainvälisen asianajajaliiton jäsen. Chambers Global, Chambers Europe, ILFR1000, Legal500 ja useat muut kansainväliset julkaisut ovat listanneet hänet johtavaksi lakimieheksi yrityskaupoissa ja pankki- ja rahoitusjuridiikassa Suomessa. Hän puhuu äidinkielensä suomen lisäksi sujuvasti englantia ja pystyy neuvomaan myös ruotsiksi ja venäjäksi.

 

Koulutus

OTK (Helsingin yliopisto)
Mag. Juris 2003 (Oxfordin yliopisto)
M.St 2007 (Oxfordin yliopisto)

 

Erityisosaamisalueet

Pankki- ja rahoitusoikeus
Pääomamarkkinatransaktiot
Yritysjärjestelyt
Liiketoiminnan uudelleenjärjestelyt

 

Aikaisempi työkokemus

EU:n delegaatio Washington D.C.:ssä
Conventum Corporate Finance
Asianajaja, Dittmar & Indrenius
Asianajaja, Castrén & Snellman
Osakas, Magnusson Helsinki