Jan Lindberg, Partner

Jan.Lindberg (at) theTrust.fi

 +358 40 823 6031

 

Jan on eräs Suomen johtavista neuvonantajista yrityskauppa-, immateriaalioikeus-, IT- ja muissa teknologiaoikeuteen liittyvissä asioissa.

Hän työskentelee erityisesti patenttikriittisillä liiketoiminnan osa-alueilla, kuten tele-, high-tech, cleantech- ja lääkealoilla neuvoen asiakkaita erilaisissa transaktioissa, rahoituksessa, joint venture -järjestelyissä, EPC- ja urakkasopimuksissa, lisensoinnissa, yhteistyöjärjestelyissä, ulkoistamisissa sekä riidanalaisissa ja riidattomissa immateriaali- ja teknologiaoikeusasioissa, erityisesti IT-riidoissa. Lisäksi Jan toimii liiketoiminnan neuvonantajana useammassa start up -yrityksessä, hallituksessa ja johtoryhmässä.

Jan on neuvotellut useita kansainvälisiä teknologiajärjestelyjä ja -transaktioita yhdessä keskeisten markkinatoimijoiden kanssa useilla eri teknologian osa-alueilla ja maantieteellisillä alueilla aina Yhdysvalloista Japaniin. Hän on viimeaikoina esimerkiksi neuvonut yritysjärjestelyissä muun muassa Suuntoa, Vapoa, F-Securea, BearingPointia ja monia muita, avustanut erään johtavan pohjoismaisen uusiutuvan energian cleantech-tuotantolaitoksen sijoituskierroksella ja Nasdaq OMX -listatun yhtiön IT-infrastruktuurin ulkoistuksessa, minkä lisäksi hän on muun muassa edustanut erästä pohjoismaista kuluttajabrändiä sopimattomaan menettelyyn elinkeinotoiminnassa liittyvässä riita-asiassa Markkinaoikeudessa.

Jan on listattu yhtenä Suomen johtavana neuvonantajana omalla alallaan useissa eri rankingeissa ja julkaisuissa mukaan lukien seuraavat listaukset: International Law Offices Client Choice Award 2016 in Mergers & Acquisitions, Best Lawyer, IAM 250 World's best Patent and Technology Lawyers sekä Chambers Europe ja Chambers Global, ja hän on tällä hetkellä ITechLaw:n IP-komitean toinen puheenjohtaja. Aiemmin hän on toiminut Suomen Teollisoikeudellisen yhdityksen varapuheenjohtaja.

 

Koulutus

OTK (Helsingin yliopisto)
M.Jur 2003 (Oxfordin yliopisto)

 

Erityisosaamisalueet

Yritysjärjestelyt, ulkoistus
Pääoma- ja riskipääomarahoitus
Joint Venture
Immateriaalioikeudet ja riidanratkaisu
IT ja teknologia, IT-riidanratkaisu

 

Aikaisempi työkokemus

Yksi perustajista, osakas Magnusson Helsinki
Asianajaja, Castrén & Snellmann
Vieraileva lakimies, Suunto
Vieraileva lakimies, Nokia Oyj
Yrityslakimies (secondment, )Setec Oy (Gemalto)
Avustava lakimies, Sonera-konserni (TeliaSonera)

 

Jäsenyydet

Suomen Asianajajaliitto
Suomen teollisoikeudellinen yhdistys (STY)
IT-oikeuden yhdistys
AIPPI
LES
ITechLaw