TRUSTin teknologiatransaktioiden sarja jatkuu: avustimme Affectoa Bigdatapumpin ostossa

posted in: Yleinen | 0


0814 ILO_CC recognised dual International_winner

 

TRUST. avusti informaatioteknologiayhtiö Affectoa suomaisen pilvianalytiikkayhtiö Bigdatapumpin kaupassa.

Yrityskauppaprosessia vetäneen osakkaamme Jan Lindbergin mukaan: ”Olemme pienenä transaktioputiikkina siinä mielessä etuoikeutetussa asemassa, että yrityskauppaosaamisemme ja TMT-sektorin operatiivisen liiketoimintatuntemuksemme ansiosta pääsemme mukaan moniin eturivin teknologiatransaktioihin isojen asianajotoimistojen sijaan aina perinteisistä IT-ulkoistuksista, kyberturvallisuuteen, big-dataan tai pilvianalytiikkaan, kuten tässä viimeisimmässä järjestelyssä”. ”Ilman syvällistä TMT-sektorin ymmärtämistä on mahdotonta toteuttaa moderneja teknologia-intensiivisiä transaktioita ja toimialajärjestelyjä. Sanonkin usein, että referenssimme ja taustamme huomioiden tällä strategisella ydinosaamisalueellamme meillä on kasassa Suomen paras Tech M&A – tiimi ja todella tarkoitan sitä”, hän jatkaa.

Pörssitiedotteen mukaan:

”Kauppahinta koostuu transaktion loppuunsaattamisen yhteydessä maksettavasta 3,5 miljoonan euron käteismaksusta sekä enintään 3 miljoonan euron lisäkauppahinnasta. Käteisellä maksettavan lisäkauppahinnan maksaminen on ehdollinen määriteltyjen taloudellisten tavoitteiden saavuttamiselle kolmen vuoden sisällä transaktion loppuunsaattamisesta, mutta kuitenkin viimeistään viidessä vuodessa. Tämä kokonaiskauppahinta on nettovelaton hinta. Affecto arvioi, että kauppa saatetaan loppuun 1.2.2017 mennessä.

Bigdatapumpin liikevaihto oli 1,8 miljoonaa euroa vuonna 2015 ja sen arvioidaan olevan noin 3,3 miljoonaa euroa vuonna 2016.

Ostettava yhtiö tulee osaksi Affecto-konsernia. Kaupan seurauksena syntyy liiketoimintayksikkö, jolla on erityistä pilvianalytiikkaan liittyvää osaamista ja joka pystyy tarjoamaan myös jatkuvia palveluita, mukaan lukien Nearshore toimituskyvykkyyden, sekä palvelumuotoilua. Liiketoimintaa tullaan laajentamaan suunnitellusti Suomessa ja Skandinaviassa vuoden 2017 aikana.”

TRUST. tiimissä lisäksi mukana olivat Kiira Lehtonen, Jenni Veijalainen ja Mika Lehtimäki.